antiek zilverwerk

antiek zilverwerk · 05. januari 2019
BONEBAKKER & ZOON, AMSTERDAM De firma Bonebakker & Zoon is een bekend zilverhuis uit Amsterdam. Als hofleverancier smeedde Bonebakker degens voor de prinsen van Oranje, ontwierp serviezen voor het hof en vervaardigde hij in 1840 de koningskroon voor Willem II. De fameuze collectie sieraden van Anna Paulowna telde creaties van de hand van Bonebakker en tegenwoordig behoort ook zilver van Bonebakker tot de vaste collectie van Amsterdamse musea, waaronder het Amsterdam museum en het Rijksmuseum.
antiek zilverwerk · 05. januari 2019
FRAAI ENGELS ZILVER BIJ LA GRANGE ANTIQUES Tijdens mijn trip naar Zuid-Engeland heb ik voor u diverse fraaie verzamel- en gebruiksobjecten verzameld. Engels zilver is sterling zilver, wat bestaat uit 925 delen puur zilver uit 1000 delen en is daarmee van zeer hoogwaardige kwaliteit. De stukken zijn zeer fraai vervaardigd, vaak met florale motieven. Ik bied ook 2 stukken aan van het bekende Engelse zilverhuis Mappin & Webb, een grote koffiekan en een zeer verfijnde bonbonniére op voet.
antiek zilverwerk · 28. februari 2018
Beeldschoon zilver uit Wenen. Ik ben betoverd door Oostenrijks zilverwerk uit Wenen. De stukken zijn beeldschoon en zeer verfijnd en met liefde vervaardigd. Hierbij presenteer ik een deel van de nieuwe collectie, een fraai theekistje met graveringen in Louix XV stijl uit ca.1900 en een bijzondere presenteerschaal met gecontourneerde rand waarop 2 vogels uit ca.1920.